Laden Evenementen

Yin Yoga

Yin yoga is een rustige en meditatieve vorm van yoga die zich richt op diepe ontspanning, flexibiliteit en het stimuleren van de energetische stromen in het lichaam. In tegenstelling tot dynamische yogastijlen, waarbij spieren actief worden gebruikt, richt Yin yoga zich op het bereiken van diepe stretches door langdurige en ontspannen houdingen aan te houden.

Kenmerkend voor Yin yoga is de focus op het bindweefsel rondom gewrichten, pezen en ligamenten. Houdingen worden vaak voor meerdere minuten vastgehouden, wat helpt om het bindweefsel te rekken en de natuurlijke bewegingsvrijheid te vergroten. Dit stimuleert ook de circulatie van energie door de meridianen, volgens de principes van de traditionele Chinese geneeskunde.

Of je nu een ervaren yogi bent of nieuw bent in de wereld van yoga, Yin yoga biedt een rustige en introspectieve benadering die kan bijdragen aan een gevoel van balans en welzijn in het dagelijkse leven.

Docent

Kitty van der Vooren

Yoga biedt mij een kostbaar ogenblik van opladen, volledig voor mijzelf. Het schept rust en ruimte in mijn gedachten en vergroot mijn bewustzijn. Yoga heeft mij geleerd om mijn grenzen te herkennen, te begrijpen hoe ik me voel en te handelen op basis van mijn actuele behoeften. Deze wijze benadering beperkt zich niet tot alleen de yogamat, maar strekt zich juist uit tot mijn dagelijks leven. Yoga ondersteunt me in het handhaven van evenwicht en helpt me om op een gezondere manier ouder te worden.

Vijftien jaar geleden raakte ik voor het eerst bekend met meditatie en ontdekte ik daarna yoga tijdens een meditatieretraite. Ik heb deelgenomen aan diverse workshops op het gebied van meditatie, mindfulness en yoga. Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat ik uiteindelijk een opleiding zou volgen om Yin yogadocent te worden. Aanvankelijk leek Yin yoga nogal simplistisch voor mij, totdat mijn nieuwsgierigheid me aanspoorde om een les uit te proberen – en op dat moment was ik direct verkocht.

Je hoeft geen enkele ervaring te hebben; je kunt het eenvoudigweg leren. Yin yoga vertegenwoordigt een prachtige, zachtaardige en toegankelijke yogastijl waarbij spierkracht niet van belang is. In plaats daarvan richt deze vorm van yoga zich op diepgaande rekking van het bindweefsel. Naarmate we ouder worden, worden onze gewrichten geleidelijk stijver, een proces dat al begint vanaf ons vijfentwintigste levensjaar. Door gedurende 3-5 minuten in één houding te blijven, stimuleren we de doorstroming van vocht in ons bindweefsel. Dit creëert op zijn beurt ruimte en flexibiliteit.

Aanmelden & informatie

Voornaam

Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Vragen en opmerkingen:

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant