Zencafé

Er is ruimte om stil te worden en ruimte om in beweging te komen.

In het zencafé kun je genieten van een mooie selectie aan thee, koffie en sappen. We hebben heerlijke (waar mogelijk) biologische lekkernijen. Het is een plek om rustig met elkaar in gesprek te gaan of om bijvoorbeeld te schrijven of tekenen na een wandeling op het park.

Bovendien kun je je in onze meditatieruimten laten inspireren door een divers aanbod aan bezinnende activiteiten. Zo kun je je rust vinden op het meditatiekussen in de zenbijeenkomsten of je verdiepen in de yoga-traditie. Oefen je aandacht met mindfulness en laat je verrassen door de werking van een dagretraite.

  • Open in verbinding

  • Biologisch en sociaal betrokken

  • Met aandacht vormgegeven

BEKIJK HIER HET MENU

Schoonheid komt altijd voort uit de realiteit van het dagelijks leven.

Jun’ichirō Tanizaki

Samenwerkingen

Korte ketens, sociaal betrokken en duurzaam.

In het zencafé verkopen we zoveel mogelijk lokale en biologische producten van sociale ondernemers. Dit kunnen eindproducten zijn maar ook ingrediënten voor de huisgemaakte lekkernijen.

Het Theezaakje is een medewerkers-coöperatie van en voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze gebruiken biologische thee als middel om mensen een kans te bieden die afstand te overbruggen en een opstap te bieden naar betaald werk of opleiding.

Bij Malus werken ze met mensen die net een beetje anders zijn. Mensen met niet zo gewone, dus bijzondere kwaliteiten. Ze helpen deze jong volwassenen in hun kracht te gaan staan, in hun eigen manier van werken. Ze persen appels die niet geschikt zijn voor de gewone verkoop, zo gaan ze voedselverspilling tegen.

Trash’ure Taarten werkt met heerlijke pure ingrediënten, die anders worden weggegooid. Naast voedselverspilling zet Trash’ure Taarten zich ook in voor gelijke kansen. In Nederland is er veel werkloosheid onder mensen die zijn gevlucht. Gepast werk vinden, is vaak lastig wegens o.a. een taalachterstand en geen geldige diploma’s. Trash’ure geeft deze mensen waardevol werk en sociale contacten.

Openingstijden

Het Zencafé is op donderdag en vrijdag geopend.

Donderdag | 10.30u – 17.30u
Vrijdag | 12.00u – 17.30u

Wanneer er geen activiteiten plaatsvinden in oefenruimtes van De Zendo dan is het zencafé ook op zaterdag geopend. Houdt hiervoor onze social media kanalen en website in de gaten!

Zencafé De Zendo open

Zencafé Open

21 juni om 12:00 - 17:30

Zencafé De Zendo open

Zencafé Open

27 juni om 10:30 - 17:30

Sashiko Workshop Kennismaking

Sashiko Café

27 juni om 13:00 - 15:00

Zencafé De Zendo open

Zencafé Open

28 juni om 12:00 - 17:30