Partners

Zen Centrum Nijmegen

Zen Centrum Nijmegen is een boeddhistisch centrum waar beoefenaars het hele jaar door trainen. Het centrum maakt onderdeel uit van de White Plum traditie en is in 2010 opgericht door Dick Verstegen Sensei. Voor nieuwkomers zijn er speciale starterstrajecten. Daarnaast organiseren we retraites en zijn er wekelijks doorgaande groepen die op een warme, ongedwongen en motiverende manier zen beoefenen. Ons centrum biedt plaats aan een toegankelijke en betrokken gemeenschap van spirituele vrienden. Een sangha. We gaan uit van zen uit het hart; een grond van liefde waarin alles goed is zoals het is. Liefde vanwaaruit we ons toeleggen op meditatie en die ons betrokken en zorgzaam in de wereld doet staan. Hierbij vinden we ondersteuning in de zentraditie én kijken we met open verwondering naar de wereld van kunst, religie en wetenschap.

Han Fortmann Centrum

Het Han Fortmann Centrum biedt een oefenplaats voor bewust zijn in harmonie met natuur en samenleving. Hiertoe putten we uit Oosterse en Westerse wijsheidtradities en we organiseren trainingen, cursussen, meditaties en bijeenkomsten op basis van mindfulness en zen. Zo willen we eenieders bijdrage aan een vreedzame samenleving met respect voor natuur en leven op deze aarde stimuleren. De begeleiding van onze activiteiten is in handen van ervaren trainers en docenten. Het Han Fortmann Centrum is al tientallen jaren een begrip in Nijmegen en we kijken ernaar uit om ons in De Zendo verder te ontwikkelen!

Didie Retreats

Didie Retreats organiseert retraites in Nederland die mensen helpen bewuster te leven. Onder begeleiding van ervaren en deskundige meditatieleraren ontdekken de deelnemers wat hun ware gevoel te vertellen heeft. Dankzij de eigentijdse en praktische retraites ervaren mensen de kracht van innerlijke rust. Vanuit oosterse tradities bieden de retraites inzichten om opmerkzaam te zijn met wat er is. Zo leren mensen om zonder oordeel vanuit zelfvertrouwen hun persoonlijke pad te bewandelen.

Binnenkort in De Zendo

Chineng qigong

15 april om 09:30 - 10:30

Hatha Yoga Prana Balance Ilona maandagavond

Hatha yoga

15 april om 19:00 - 20:00

Zen meditatie_Zen Centrum Nijmegen maandag

Zen meditatie – doorgaande groep

15 april om 19:45 - 21:30

Vragen, opmerkingen, ideeën?

We komen graag met je in contact via het contactformulier of neem direct contact op met Lotte.

Lotte Luigjes 
Coordinator De Zendo
lotte@dezendo.nl
+31 6 83 40 40 90

Voornaam

Achternaam

E-mailadres

Bericht