Laden Evenementen

cursus

LANGZAAM KIJKEN

“Kijken doe je met je ogen, maar zien doe je met je verstand en je gevoel. Daarom zien wij de dingen ook altijd anders dan een ander en geven kunstenaars de realiteit heel verschillend weer.”

KUNSTBESCHOUWING door Harrie Frijns

In deze cursus ‘Langzaam Kijken’ leer je een schilderij vanuit drie verschillende invalshoeken kennen.

Dat zijn als eerste de drie basisbeeldelementen; kleur, penseelstreek en compositie. Door hen bewust te zien proef je de sfeer die de schilder vanuit zijn karakter in zijn werk heeft willen leggen.

Het tweede aspect is de natuurnabootsing. Naar een voorstelling waarin de realiteit perfect is nagebootst kijken wij heel anders dan naar een afbeelding waarin dat niet gebeurt. Hoe dat kijken precies werkt en waarom kunstenaars de realiteit zo verschillend in beeld brengen, wordt nu helder voor je. Bij deze twee invalshoeken ligt het accent op de vraag hoe de schilder de dingen weergeeft.

Bij de laatste invalshoek; de verhalende inhoud gaat het vooral om wat de schilder ons te vertellen heeft. De groep bestaat al een aantal jaren, maar in het verleden was het geen probleem als nieuwe deelnemers aanschoven. Dus als je zin hebt ben je van harte welkom. Op het moment bekijken wij het oeuvre van een aantal schilders uit het expressionisme en het surrealisme.

Deze cursus wordt op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur gegeven. </h5

De data zijn:
5, 19 okt. 2, 16, 30 nov. 14 dec. 2023
11, 25 jan. 8, 22 febr. 7, 21 mrt. 4, 18 apr. 2, 16 mei 2024

De prijs is (16 x €20) €320,00. 

Inschrijven voor de cursus ‘Langzaam Kijken’ doe je via: http://www.harriefrijns.nl/inschrijven.html Daar vind je bij de knop voorwaarden ook informatie over de wijze van betaling. Wil je meer informatie bel of mail dan gerust: 06 19447101,  info@harriefrijns.nl  

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant