Laden Evenementen

Kennismakingsworkshop Sashiko

Ontdek de rustgevende wereld van Sashiko, een hele mooie meditatieve repareer techniek, die je kan helpen naar binnen te keren door de repeterende borduurhandeling. Het is een traditionele Japanse borduurtechniek die vroeger diende om de kleding van boeren en vissers te versterken en verfraaien. Tegenwoordig wordt het gebruikt om oude en nieuwe kleding eigen te maken.

In het Zencafé liggen op donderdag en vrijdag altijd lapjes stof en garen klaar. Je bent van harte welkom om op te gaan in het ritme van je naald en onder begeleiding van je eigen handen iets moois te zien ontstaan. Ben je nieuwsgierig naar Sashiko? Maar nog geen ervaring ermee? Deze workshop geeft je tools om met Sashiko te starten.

Tijdens deze gezellige kennismakingsworkshop Sashiko maak je kennis met de basis van Sashiko: het dupliceren van patronen, stiktechniek, het hanteren van de naald, en nog veel meer. Na de introductie ga je aan de slag met je eigen werk! Dit kan met één van de uitgewerkte patronen voor een klein werkje of je maakt zelf een patroon.

Doe mee en maak kennis met deze bijzondere techniek!

We werken met stoffen die geschikt zijn voor Sashiko, samen met de Sashiko garens en naalden.

Docent: Klaske Tadema
Duur:
15.00 – 17.30u
Tarief: 25 euro per persoon
Het tarief is inclusief thee/koffie en alle benodigde materialen.

Aanmelden kan door de kennismakingsworkshop Sashiko af te rekenen in onze webshop. Of stuur een mailtje naar lotte@dezendo.nl en betaal op de dag zelf in het Zencafé.

Al ervaring en op zoek naar materialen? Bekijk onze webshop!

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant