Laden Evenementen

Hatha yoga

‘Ha’ betekent zon en ’tha’ betekent maan. Het zijn twee verschillende energieën binnen onszelf. Bij hatha yoga gaat het om het in balans brengen van deze energieën. Om de energieën in balans te brengen wordt er binnen de hatha yoga gebruikt gemaakt van Asanas (lichaamsoefeningen) en Pranayama (ademhalingsoefeningen). Het lichaam wordt gebruikt als middel om bewustwording te creëren en tot zelfonderzoek. Vanuit de Hatha yoga zijn veel andere yoga stromen ontstaan.

Wat kun je verwachten tijdens een Hatha yogales?

Het begint met de aandacht brengen naar jezelf in het huidige moment op de mat en verbindt je met jouw adem. Daarna gaan we het lichaam op een bewuste manier bewegen en voeren we verschillende Asanas uit. Door het bewegen en de focus te houden op je adem, komt er ruimte om naar binnen te keren en te verbinden met je lichaam, je mind en jouw hart. Richting het einde van de les volgen er rustigere Asanas en er wordt afgesloten met Savasana, de eindontspanning. Zo krijgt de yoga de tijd om haar werk te gaan doen.

Wat breng ik als teacher in de les?

Ik creëer graag bewustwording over de samenwerking van ons lichaam, onze mind en het spiritueel welzijn en effect hiervan op ons algehele welzijn. Om dit te kunnen ervaren is er een veilige omgeving nodig. Deze bied ik tijdens mijn yogalessen door vanuit verbinding aanwezig te zijn en te kijken wat passend is in het moment en wat passend is voor jou.

Daarom heb ik binnen mijn lessen veel aandacht voor onze adem. Een belangrijke tool die je tijdens de yoga practice maar ook daarbuiten kan gebruiken om bij jezelf in te checken hoe het met je gaat. Daarnaast is er meestal een thema in de les. Zo richten we ons bijvoorbeeld op bepaalde delen van het lichaam of is het thema gericht op meer diepgang zoals een seizoen, onderdeel uit de yogafilosofie, het chakrasysteem.

Wil je ontdekken wat yoga voor jou kan betekenen? Schrijf je in voor een les!

Meld je aan via Momoyoga:

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op.

Telefoonnummer: 06-39435094
E-mail: info@prana-balance.nl

Tot snel op de mat.

Ilona

Over prana

Vanuit verbinding en helderheid wil ik met Prana – Find Inner Balance bewustwording creëren rondom de samenwerking van ons lichaam, onze mind en ons spiritueel welzijn en welk effect dit heeft op onze gezondheid. Mijn doel is om jouw levensenergie weer te laten stromen door een meer gebalanceerd leven.

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant