Laden Evenementen

Dagretraite: ‘Helende stilte’

Het ritme van leven wordt steeds sneller. Net als de verwachtingen die we hebben naar anderen en onszelf. Er moet zoveel en we vaak streven we naar meer. Waar ligt de grens? Wanneer gaan we de tijd nemen om gewoon te zijn, om te genieten van het leven en onze verwachtingen even los te laten?

Van hoofd naar hart!

Onze focus is meestal naar buiten gericht, deze manier van leven brengt stress en zorgt ervoor dat we verwijderd kunnen raken van ons lichaam en het echte leven. Wanneer het snelle ritme van leven je ‘opslokt’ ontstaat een verlangen naar meer rust, levensplezier en diepgang. Vertragen is het doel van deze dagretraite. Je leert om vanuit een rustiger ritme de helende kracht van stilte te ervaren, daarin is je adem een anker net als je lichaam. Door meditatie, focussen en bewustwording krijg je zicht op een ander levensritme en keuzes in de hectiek van alledag. De stilte is daarin een krachtig hulpmiddel, het voorkomt afleiding, helpt om uit je gewoontepatronen te komen en om werkelijk innerlijke stilte te ervaren en je energiebron (accu) weer op te laden.

Stilte

In stilte leren we elkaar op een bijzondere manier kennen, zonder het gebruikelijke vele spreken, met elkaar in verbinding zijn. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is dat je je veilig voelt. Dit is nodig om op een reis naar binnen te gaan. We dragen zorg voor een veilige plek. Door in stilte te zijn met elkaar en met jezelf, wordt je ondersteund in je persoonlijke proces en ontwikkeling.

Inhoud

Tijdens een dagretraite worden verschillende oefenvormen aangeboden: zit-/lig-/ loopmeditatie en mindful bewegen. We starten met een rondje kennismaken en voor vertrek is er een uitwisselingsronde in een luistercirkel. Opmerkzaamheid in stilte oefenen we in de pauzes en lunchtijd. We gaan in de middag naar buiten voor een stiltewandeling in de natuur.

Verzorging

Naast het inhoudelijke programma kun je bij deze dagretraite ook rekenen op een heerlijke huisgemaakte vegetarische lunch. Er is koffie, thee en lekkers in de pauzes.

Voor wie?

Een dagretraite is geschikt voor mensen met meditatie ervaring in mindfulness of andere tradities. Volg je op dit moment een mindfulnesstraining ook dan ben je van harte welkom. Ben je hulpverlener, mantelzorger of trainer en heb je behoefte om even tijd voor jezelf te nemen en te herbronnen?

Kosten

Kosten: € 95,- 
Inclusief lunch en koffie/thee. Met voedselintolerantie kan deels rekening gehouden worden.
Tijden: De dagretraite begint om 10:00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) en eindigt om 16:30 uur.

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant