Laden Evenementen
Evenementenreeks Evenementenreeks: Compassietraining (MBCL)

Compassietraining (MBCL)

Docent: Wendy Kersemaekers

Compassie is in iedereen aanwezig. Het is ons natuurlijke vermogen om een bewuste vriendelijke relatie met onszelf en anderen te ontwikkelen. Het gaat samen met ons verlangen dat we gelukkig willen zijn en anderen graag gelukkig willen zien.

In moeilijke of stressvolle situaties is het soms niet zo eenvoudig om met een liefdevolle vriendelijke houding in contact te blijven met wat zich aandient, zonder dat het ons overspoelt. Het vraagt moed om het contact met bijvoorbeeld pijn en oncomfortabele gevoelens en gedachtes elke keer weer aan te gaan. Het vraagt vertrouwen en de bereidheid daarin verantwoordelijkheid te nemen. Met de compassietraining (MBCL) oefen je om compassie meer toe te laten in je denken, voelen en handelen.

Is deze compassietraining (MBCL) iets voor mij?

De compassietraining, of training Mindfulness Based Compassionate living (MBCL) is bedoeld voor diegenen die een acht-weekse mindfulnesstraining (MBSR) hebben gevolgd en hun beoefening willen verdiepen met compassie.

Je leert om vriendelijker en milder om te gaan met ongemak en pijn. Je leert het ongemak te omarmen en er zorg voor te dragen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens de bijeenkomsten besteden we zeker de helft van de tijd aan het doen van oefeningen. De overige tijd is er gelegenheid om ervaringen die worden opgedaan tijdens het oefenen thuis en tijdens de bijeenkomst te delen en de achterliggende principes te verhelderen.

Thuis kun je aan de slag met de audiobestanden en een cursusmap of boek die je bij de training krijgt.

Nieuwsgierig?

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant