Laden Evenementen

Compassie is in iedereen aanwezig. Het is ons natuurlijke vermogen om een bewuste vriendelijke relatie met onszelf en anderen te ontwikkelen. Het gaat samen met ons verlangen dat we gelukkig willen zijn en anderen graag gelukkig willen zien.

In moeilijke of stressvolle situaties is het soms niet zo eenvoudig om met een liefdevolle vriendelijke houding in contact te blijven met wat zich aandient, zonder dat het ons overspoelt. Het vraagt moed om het contact met bijvoorbeeld pijn en oncomfortabele gevoelens en gedachtes elke keer weer aan te gaan. Het vraagt vertrouwen en de bereidheid daarin verantwoordelijkheid te nemen. Met de training oefen je om compassie meer toe te laten in je denken, voelen en handelen.

De Compasssietraining is bedoeld voor diegenen die een achtweekse mindfulness-basistraining hebben gevolgd en hun beoefening willen verdiepen met de beoefening van compassie. Je leert om vriendelijker en milder om te gaan met ongemak en pijn. Je leert het ongemak te omarmen en er zorg voor te dragen.

Wendy Kersemaekers is de docent van deze training, ze is een ervaren en gecertificeerd mindfulnesstrainer, categorie 1 van de beroepsvereniging VMBN, erkend mindfulness-supervisor van de VMBN en compassietrainer categorie A.

Wil je meer informatie of je aanmelden voor deze training? Klik hier!